| Görög aprópecsenye receptEgytálételek Hozzávalók: 600 g csirkemellfilé 1 kk.+1 ek. ételízesítő 2 ek. Worcester szósz 4 ek. olívaolaj 800 g burgonya 4 közepes fej hagyma 8 gerezd fokhagyma 400 g apró szemű paradicsom 4-6 miniparadicsom 2 ágacska rozmaring 2 szál majoranna só, bors citromlé 80 g feta vagy kecskesajt Elkészítés: 1 A húst csíkokra vágjuk, összeforgatjuk 1 kk. ételízesítővel, a Worcester szósszal és 2 ek. olajjal. Lefedjük, a hűtőben 30 percig pihentetjük. 2 A burgonyát , hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát vékony gerezdekre, a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, elnegyedeljük (a miniparadicsomokat félretesszük). Az egyik rozmaringágat félretesszük, a másikról és a majorannáról lecsipkedjük a leveleket, finomra aprítjuk. 3 Mélyebb teflonserpenyőt felforrósítunk, az olajos páccal együtt belecsúsztatjuk a húst, folyamatosan keverve pirítjuk, aztán megszórjuk a felaprózott zöldfűszerekkel, lefedjük és saját levében puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt melegen tartjuk. 4 Egy másik serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a burgonyát, élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk 1 ek. ételízesítővel, felöntjük 2 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. 5 Sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük az ételt, hozzáadjuk a húst, lazán összekeverjük, nem túl mély tálba csúsztatjuk. Tetejére morzsoljuk a feta vagy kecskesajtot, a félbevágott miniparadicsomokkal és a félretett rozmaringágról lecsipkedett bóbitákkal díszítjük. Tanácsok: 4 személyre Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 503 kcal A receptet beküldte: Zowie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |