Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági gombapaprikás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. gomba ( csiperke, vagy vegyes erdei)
1 fej vöröshagyma,
5 dkg. vaj,
3 - 4 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt fekete bors,
2 dl. tejföl,
l dl. fehér bor,
1 db. zöldpaprika,
1 evőkanál liszt,
néhány szál petrezselyemzöld

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, a kalapokból a tönköt kitörjük és az egészet a kalapokkal együtt apróra szeleteljük. A vajat megolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a kis kockákra darabolt zöldpaprikát, megszórjuk csipetnyi sóval és az egészet félig készre pároljuk, majd hozzá tesszük a gombát is. Lefedve lassú tűzön pároljuk s közben ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, zúzott fokhagymával.
Közben a lisztet elkeverjük a fehér borral, a tejföllel és a gombákra öntjük. Jól összekeverjük, majd átforrósítjuk.Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Köretnek puliszkagombócot, vagy sós burgonyát, nokedlit kínálunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági pacal bográcsban » Galyasági tojásleves. » Galyasági steak. » Galyasági őzpörkölt
» Galyasági gezemiceleves » Galyasági bableves » Galyasági pecsenye » Galyasági lacipecsenye
» Galyasági lacipecsenye 2 » Galyasági vegyes pörkölt » Galyasági apróhusos leves. » Gombapaprikás
» Galyasági gomba tejfölösen » Galyasági töltött tojás » Galyasági bográcsos » Galyasági töltött pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.