| Aprópecsenye tárcsán receptHúsételek Hozzávalók: 8-10 db. csirke felsőcomb 1,2 kg. burgonya 3 fej hagyma 1 piros húsú paprika és 1 zöldpaprika 1 fej fokhagyma só, bors, sültcsirke fűszerkeverék Erős Pista étolaj Elkészítés: A húst kockákra vágom, a csontot máskor használom fel, megszórom a fűszerkeverékkel, meglocsolom egy kevés olajjal. És egy-két órára félreteszem, hogy a fűszerek átjárják. A hagymát, a fokhagyma felét, és a paprikákat vékony csíkokra vágom. A burgonyát meghámozom, apró, másfél centis kockákra vágom. Aztán megsütöm a krumpli kockákat, bőséges, forró, 150 fokos olajban, majd sózom, és egy papírtörlővel bélelt tálban félreteszem. A tárcsát felforrósítom, olajat öntök rá, és rádobom a felkockázott húsokat. Állandó kevergetés mellet, addig pirítom, míg színt nem kap mindenhol. Hozzáadom a hagymát, fokhagymaszeleteket, és a paprikát. Sózom, borsozom, és tovább pirítom, miközben folyton kevergetem. Aláöntök egy kevés vizet, fél evőkanálnyi Erős Pistát keverek hozzá és tovább sütöm, míg az egész a „zsírjára sül”, és a hús teljesen elkészül. Fokhagymanyomóval rányomom a maradék fokhagymát, hozzákeverem a sült krumplit, és addig sütöm, míg átmelegedik. Ha kell, még sózom, borsozom, azután rögtön tálalom. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |