| Gyors aprópecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 80dkg hirtelen sütésre alkalmas hús pl.csirkemellfilé,pulykafilé 16-20dkg füstölt szalonna 20dkg vöröshagyma 8-10gerezd fokhagyma 4tk. majoránna 1,5kg burgonya 7dl étolaj a sütéshez petrezselyemzöld metélőhagyma 2db sülthús-szaft(kész kocka) a húshoz illő fűszerkeverék Elkészítés: A megtisztított burgonyát vékony hasábokra vágjuk és bő olajban megsütjük. Ha kétszerrre sül ki a mennyiség,a húst is csak akkor kezdjük el,amikor a második kör burgonyát dobtuk az olajba.Füstölt szalonna,hagyma az alap,erre kerül a vékony csíkokra vágott hús,a karikázott fokhagyma és fűszerek.Gyorsan megpirítjuk,de a hagyma ne égjen el!A paradicsomot és a paprikát a pirítás vége felé tesszük bele,itt a friss ízek megtartására törekszünk.Mire kisül a burgonya,kész a ragu,ekkor összekeverjük az egészet,pecsenyelét öntünk hozzá,meghintjük a frissen összevágott zöldekkel és azonmód tálaljuk. A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |