Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabos aprópecsenye recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb,
30 dkg zöldbab,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
só,
bors,
delikát,
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kivesszük egy tányérra, majd a zsiradékra tesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre pirult, akkor lehúzzuk a tűzhelyről az edényt és a hagymához keverjük a pirospaprikát. Rátesszük a csíkokra vágott húst, a zöldbabot, a fokhagymát, átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés delikátot szórunk rá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, akkor a lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáöntjük zöldbabhoz és összeforraljuk.
Tálalás előtt a pörcökkel megszórjuk.

Köretnek adhatunk hozzá galuskát, tepsiben sült burgonyát, rizst.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági aprópecsenye » Zöldbabos rizs » Aprópecsenye tárcsán » Zöldbabos pulykapörkölt
» Zöldbabos csirkemell » Zöldbabos sertéshús » Bassói aprópecsenye » Gyors aprópecsenye
» Zöldbabos hús » Zöldbabos pulykatekercs » Zöldbabos disznócsorba » Zöldbabos csirkeragu
» Hortobágyi aprópecsenye » Zöldbabos csirkepaprikás » Zöldbabos tonhalsaláta » Zöldbabos rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.