| Zöldbabos aprópecsenye receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 30 dkg zöldbab, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, delikát, 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kivesszük egy tányérra, majd a zsiradékra tesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre pirult, akkor lehúzzuk a tűzhelyről az edényt és a hagymához keverjük a pirospaprikát. Rátesszük a csíkokra vágott húst, a zöldbabot, a fokhagymát, átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés delikátot szórunk rá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, akkor a lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáöntjük zöldbabhoz és összeforraljuk. Tálalás előtt a pörcökkel megszórjuk. Köretnek adhatunk hozzá galuskát, tepsiben sült burgonyát, rizst. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |