| Babgulyás vadász módra receptHozzávalók: 4 személyre: - 40 dkg vaddisznó - 30 dkg tarkabab - 2 db vöröshagyma - 4 evőkanál finom liszt - ízlés szerint pirospaprika - 2 db sárgarépa - 2 db fehérrépa - kevés zeller - 2-3 evőkanál sertészsír - 1 szál babérlevél - ízlés szerint vadfűszerkeverék - ízlés szerint csípős csöves paprika - 2 gerezd fokhagyma - ízlés szerint só - ízlés szerint őrölt bors Elkészítés: Az előző nap beáztatott babot 2 liter vízben egy pici sóval feltesszük főni. Eközben apróra vágjuk a hagymát, kevés zsíron egy kis pirospaprikával átsütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, melyet előtte megszórtunk egy kevés sóval és borssal. Ezután beletesszük a babérlevelet, egy darabka csöves paprikát meg vadfűszerkeveréket ízlés szerint. Kevés vízzel felengedjük, és addig főzzük, míg a hús félig megpuhul. Ezután a megtisztított és darabokra vágott zöldségekkel – a sárgarépával, a fehérrépával és a zellerrel – együtt a babhoz adjuk, s ekkor már teljesen készre főzzük. A zsíron a lisztet sötét zsömleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, és bőven megszórjuk pirospaprikával. A rántást gyors mozdulatokkal összekeverjük, hideg vízzel fölengedjük, majd amikor már a hús és a bab is megpuhult, a leveshez adjuk. A gulyást jól megkeverjük, és még néhány percig rotyogtatjuk, hogy a rántás is megfőjön. Forrón, friss kenyérrel tálaljuk. A recept megjelent: Vidék Íze (2008/7) A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |