| Erdélyi salátaleves receptLevesek Hozzávalók: 1-2 fej saláta 5-6 db. kb. 0,5 cm. szalonnacsík (erdélyi) 4-5 db. tojás 2-3 gerezd fokhagyma kevés liszt és tej 1,5 - 2 liter víz só, bors, ecet ízlés szerint Elkészítés: A felcsíkozott, bevagdosott szalonnát egy serpenyőben picit lepirítom(mindkét oldalát),rádobom a fokhagymákat,pár másodpercig hagyom, majd a főzőedénybe teszem, felengedem vízzel. Megmosom a salátaleveleket, kézzel "összeszaggatom"( nem kell túl picire) és bedobom a levesbe. A tojásokból rántottát készítek és ezt is beteszem. Addig főzőm együtt a hozzávalókat, amíg egy kis lisztből és tejből elkészítem a habarást. Behabarom a levest, ízlés szerint ízesítem sóval, borssal, ecettel. Ízesíthető még petrezselyemzölddel, vagy kaporral is. Jó étvágyat. Tanácsok: Óvatosan használjuk a sót, mert a szalonnától sósabb lesz amúgy is a leves. "Könnyű" nyári leves, ecettel savanyítva ajánlom. Erdélyben, székelyföldön főleg "papsalátából" készítik. Nagyon finom! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: kitya26 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |