| Erdélyi töltike receptHúsételek Hozzávalók: 12-15 szőlőlevél 50 dkg darált sertéshús 50 dkg sóska 2 dl tejföl 10 dkg rizs 1 tojás 1 kis fej vöröshagyma csipet törött bors, só, cukor Elkészítés: A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva félig megpároljuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal, a zsírban üvegesre párolt hagymával, beleöntjük az egész tojást, megsózzuk, egy csipet törött borssal ízesítjük, és megtöltjük vele a szőlőleveleket úgy, ahogy a töltött káposztát szoktuk. A kis töltelékeket egy lábosba egymás mellé rakjuk, annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, amennyi félig ellepi, és kis lángon puhára pároljuk. A sóskát megtisztítjuk, jól megmossuk, összevágjuk, és a megmaradt zsírban puhára pároljuk. Ekkor meghintjük 2 kanál liszttel, jól elkeverjük, felöntjük a megfőtt töltelék főzővizével, és szitán vagy szűrőkanálon átszűrjük. Ízesítjük sóval, egy kevés cukorral, elkeverjük a tejföllel, és a töltikéket a mártásban még egyszer felforraljuk. Tanácsok: Ízlés szerint puha kenyeret vagy néhány szem főtt burgonyát adhatunk hozzá. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |