| Erdélyi gulyásleves receptLevesek Hozzávalók: 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), ½ kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 ek egész bors, 1,2 kg burgonya, csombor (borsikafű), majoránna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg só. Elkészítés: A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni. Mikorra felforrt, beleteszem a fűszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom, és alig bugyogva hagyom főni. Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom, és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára főttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát . A levest nem szabad keverni. Ha megfőtt a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: e.e. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |