| Erdélyi padlizsánkrém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: padlizsán hagyma fokhagyma só bors tojás mustár olaj citromlé Elkészítés: Igazán finom padlizsánkrémet akkor készíthetünk, ha sikerül a padlizsánt a szabadban, lemezen megsütni. Ilyenkor a héját a sütés után lehámozzuk és a padlizsán húsát szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen a leve. Egy közepes méretű hagymát és pár gerezd fokhagymát összevágunk és olajon sóval, borssal megpirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánhoz és krémesre turmixoljuk. Egy tojás sárgájából, egy csapott evőkanál mustárból és kb 1,5-2 dl olajból majonézt csinálunk (mikor kész, adjunk hozzá egy kis citromlevet) és összekeverjük a padlizsánnal. Ha kell, még sózzuk egy kicsit. Pirítósra vagy sima kenyérre is kenhetjük. Nyáron paradicsommal, télen almapaprikával az igazi. Tanácsok: Mikor a legolcsóbb a padlizsán, tanácsos több darabot lesütni lemezen, majd miután a leve lecsepegett kis hűtőtasakokba rakni és a mélyhűtőbe tenni. Egy adaghoz, mérettől függően, két-három padlizsán elég. Ha a fagyasztott padlizsánt használod, felengedése után az elkészítési idő legfeljebb 30 perc. A receptet beküldte: szecsilla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |