| Töltött dagadó erdélyiesen receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg. sertésdagadó, 10.12 dkg. sertésmáj, 10 dkg. füstölt sertéstarja, 10-12 dkg. füstölt húsos szalonna, 1 kiskanál sertészsír, 2 db. tojás, 2 db. száraz zsemle,2 evőkanálnyi tej, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl. étolaj, 1 csokor tárkonylevél ( petrezselyem zöldje), só. Elkészítés: A dagadót megtisztítjuk, formázzuk, majd egy éles késsel felszúrjuk.A füstölt szalonnát kis kockára vágjuk,kevés zsírt alátéve kisütjük, a pörcöt félre tesszük. A száraz zsemléket beáztatjuk kevés tejjel ízesített vízben, majd alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, ízesítjük sóval, órölt fekete borssal, apróra vágott lestyánlevéllel és kevés édes-nemes fűszerpaprikával. Alaposan összedolgozzuk, majd pihentetjük. Közben a forró zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott füstölt tarját, valamint a durvára vagdalt májat is. Ha átpirult a két anyagot összeöntjük, átdolgozzuk és a dagadót megtöltjük.Olajat hevítünk, majd a dagadó mindkét oldalát átsütjük, kevés fehér bort öntünk alá és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten készre sütjük.Ha közben szükséges a folyadékot pótoljuk kevés vízzel. Hagyjuk, hogy a teteje szépen megpiruljon. Tanácsok: Olaj helyett zsírt is használhatunk, ekkor igen finom pecsenyezsírt nyerhetünk belőle. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |