Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi fatányéros recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg sertéskaraj,
25 dkg borjúcomb,
25 dkg bélszín,
15 dkg füstölt szalonna,
10 dkg zsír,
80 dkg főtt burgonya, só

Elkészítés:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ezután a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.

A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.

Úgy is variálhatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi malacaprólékleves » Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi szász torta » Erdélyi leves
» Erdélyi túrófánk » Erdélyi flekken öntettel » Erdélyi túrós palacsinta » Erdélyi tormás hús
» Erdélyi Raffaello szelet » Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi töltött csirke
» Erdélyi tepertős pogácsa » Csorbaleves erdélyiesen » Erdélyi tárkonyleves » Erdélyi borsos tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.