| Erdélyi Piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 6db tojás,1sütőpór,4dl liszt,3dl cukor,1dl étolaj. Elkészítés: A 6 egész tojást habosra keverjük a sütőporral és a 3dl cukorral,majd hozzá keverjük az 1dl olajat végül a 4dl lisztet.Előmelegített sütőben takarék lángon sütjük/sütőpapírt teszünk a tepsibe/ 20 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!!Kimagozott meggyet,csersznyét,szilvát,almát szórhatunk a tetejére.Porcukrot szórhatunk a kész sütire vagy punding krémet is készíthetünk.Hagyományosan meg főzzük a pudingot mikor kihült akkor egy 5 dkg margarit cukorral habosra keverünk,aztán a kettőt összekeverjük és rákenjük a süti tetejére.Hűtőbe tesszük. Tanácsok: Isteni finom és egyszerű! Jó étvágyat hozzá!! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: kakóbébi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |