| Húsgombócleves receptLevesek Hozzávalók: 25dkg darált sertés v pulykahús 1 tojás 1 zsemle áztatáshoz tej 1 kis fej vöröshagyma sárgarépa fehérrépa 4szem krumpli 1 kis kanál darált pirospaprika babérlevél só bors 2db húsleveskocka kevés olaj Elkészítés: Az apróra darabolt hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk,megszórjuk pirospaprikával,és felengedjük vizzel,beletesszük a húsleveskockákat. Beletesszük a zöldségeket,borsot,babérlevelet,sózzuk(ha kell),és közepes tűzön főzzük. Közben a húst összedolgozzuk a tojással,a tejben áztatott,kinyomkodott zsemlével,sóval,borssal ízesítjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük. Takarékon 15.percig főzzük benne. A krumplit megtisztítjuk,kockára vágjuk és beletesszük a levesbe. Tanácsok: Tejföllel ehető! Nagyon finom! Ha pulykahúsból készitjük,erősebb fűszerezést kíván. Én még szoktam apró tésztát is belefőzni,de anélkül is jó! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 360 kcal A receptet beküldte: m.aljon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |