Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi rakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Savanyított káposzta,
vöröshagyma,
fõtt tojás,
lángolt kolbász,
fõtt rizs,
szalonna,
tejföl,
olaj,
pirospaprika enyhén csipõs,
só,
bors,
30-40 dkg sertés-, vagy marhahúsból pörkölt .

Elkészítés:
A savanyú káposztát a vöröshagymával kicsit megpárolom, pirospaprikával megszóróm. 4-5 tojást megfõzünk keményre, hülni hagyjuk. A rizst megfőzzük, a kolbászt felkarikázzuk. Egy jénai tál alját kirakjuk a szalonna szeletekkel, erre kerül a káposzta, a rizs, a pörkölt, a fõtt tojás és a kolbász. Ezt addig ismételjük amíg van hozzávaló. A tetejére káposzta, tejföl, végül szalonna kerül.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses rakott spárga » Sajtos rakott karfiol » Rakott kel egyszerűen » Rakott tészta.
» Rakott lapcsánka » Rakott pacal camembert-rel » Káposztával sült karaj » Finom káposztás pogácsa
» Rakott krumpli másképpen » Milánói rakott galuska » Káposztás rúd » Rakott burgonya püré
» Rakott nokedli darálhússal » Párolt lilakáposzta » Rántott kelkáposzta » Toros káposzta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.