| Erdélyi sertéstokány receptHúsételek Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna 2 fej vöröshagyma 1 szem paprika, lehet csípős is 2 kis paradicsom 1 kg sertéslapocka 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 1 kg zöldbab 2-3 kisebb krumpli 5 dl víz 5 evőkanál tejföl só bors Elkészítés: A kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd beleteszem a hagymát és üvegesre pirítom. Hozzáadom a felkockázott paprikát, és mikor elkezd összeesni, jöhet a paradicsom, azzal tovább párolom. Ha ez elkészült, ráöntöm a felkockázott húst, fehéredésig párolom tovább, majd jöhet rá az aprított fokhagyma, a fűszerpaprika, só, bors. Ezekután hozzáadom a zöldbabot, a felkockázott krumplit, felöntöm vízzal és takarék lángon kb. 50-60 percig főzöm. Ha a hús és a bab is megpult, hozzáadom a tejfölt, összeforralom és kész. Tanácsok: Lehet készíteni hozzá habarást is, de ha kellően sűrű a szaftja, elég a tejföl, így is finom nagyon. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: bogyoka6 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |