Tutireceptek.hu fejléc

Kocsonya erdélyi módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db nagy csülök, 100 g sárgarépa, 10 g petrezselyemgyökér, 100 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 1 g egész bors, 20 g zselatin, 2 db keményre főzött tojás, 50 g ecetes torma, 50 g esetes uborka, 20 g só, 1 db tojásfehérje

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott húsokat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a zöldséget, a vöröshagymát, a fokhagymát, az egész borsot, enyhén megsózzuk. Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús a csontról le nem válik. A tűzről levéve, kihűtjük. A csontról lefejtett húst nagyobb darabokra vágjuk, tányérba rakjuk a zöldségekkel együtt. Tojáskarikákkal, ecetes- uborka- csíkokkal díszítjük. A zselatint felolvasztjuk, a felforralt kocsonyaléhez adjuk. A tojásfehérjét kevés vízzel folyós habbá verjük, és vékony sugárban a forrásban lévő léhez keverjük. A tűzről levéve, kissé kihűtve, a levet szűrőruhán keresztül a tányérban levő húsra szűrjük. Kihűtjük, jégszekrényben dermesztjük. Tálaláskor esetes tormát vagy citromlevet adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi salátaleves » Erdélyi töltike » Fettuchini (magyar módra) » Uborka saláta Görög módra
» Keksztorta Mamóca módra » Eszkimó szelet Ági módra » Pizzatekercs Nelli módra » Banankenyer Maris modra
» Gyümölcs kocsonya » Csirkeleves gourmand módra » Sörkifli Emyke módra » Puding kocka Erzsi módra
» Rántott ponty hawaii módra » Sertéscomb -Athéni módra » Erdélyi húsgombóc leves » Sajtos csiga Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.