Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tormamártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 szál közepesen vastag tormagyökér
3-4 evőkanálnyi étolaj,
liszt
só,
édes-nemes fűszerpaprika,
te,
tejföl
borsikafű morzsolva

Elkészítés:
A tormagyökeret megtisztítjuk, majd reszelővel lereszeljük, enyhén megpergetjük sóval, borsikafűvel.( Ajánlatos ezt a munkát a szabadban végezni, mert egyébként nagyon megsiratjuk "tettünket".)Az étolajat felhevítjük,a lisztet hozzáadjuk és kissé megpiritjuk, ekkor fűszerpaprikát is hozzáadva világos rántást készítünk, amit hideg vízzel felengedünk. Tejet, tejfölt adunk hozzá és amikor felforrt beletesszük a tormát is.Ha nagyon erősen szeretjük a mártást, akkor még frissen reszelt tormát is adhatunk hozzá.

Tanácsok:
Főtt és füstölt húsokhoz kináljuk, igen finom kiegészítő.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom tormamártás » Erdélyi szász mézes tészta » Erdélyi főtt túrós tekercs » Erdélyi Raffaello szelet
» Erdélyi rakottas » Erdélyi túrós palacsinta » Erdélyi salátaleves » Amúr tormamártással
» Erdélyi gulyásleves » Erdélyi húsgombócleves » Erdélyi burgonya » Erdélyi tepertős pogácsa
» Kocsonya erdélyi módra » Erdélyi malacaprólékleves » Erdélyi flekken öntettel » Erdélyi galuska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.