Tutireceptek.hu fejléc

Epres, joghurtos kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A tésztához

9 db tojás
9 ek. liszt
9 ek. porcukor
1 mk. sütőpor
A piskótatekercsek töltéséhez

1/2 üveg lekvár (én meggylekvárt használtam)
A gyümölcskocsonyához

4 dl víz
8 púpozott tk. zselatin
1 tk. citromlé
cukor ízlés szerint
A krémhez

2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin
A piskótatekercsek sütéséhez

2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve
Továbbá

30 dkg eper (kb), lehet más gyümölcse is
1 db lapos, magasabb falú, télalap alakú tál, vagy tepsi (20x30 cm)
folpack az edény kibéleléséhez

Elkészítés:
Elkészítés

Először a tepsit, vagy a tálat folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon a folpack, majd a felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral és a citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük. 1-1 dl-t hagyjunk a krémhez, kb. Betesszük a fagyasztóba, hogy gyorsan megdermedjen.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel kb 5 perc alatt. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát megfelezzük és 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk, majd ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is kerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk, majd egy kicsit rányomkodjuk. Betesszük a fagyasztóba kb 1 órára, jól megdermed a krém ez idő alatt.
Ezután egy tálcára, (én egy kicsi, gyerek gyúródeszkát fogtam be, amit szalvétával és folpackal vontam be, majd a süteményt ráborítottam). A folpackot lehúzzuk róla és kockákra szeleteljük. Bármely gyümölccsel készíthető, az ahhoz illő joghurttal.

Tanácsok:
Tippek

A gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe került. Cukrot nem tettem a krémbe, mert kellemes íze volt.

Torta formában is készíthető így lehet tortának is készíteni.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos túrókarikák » Különleges szilváskockák » Fahéjas csokikockák » Kaporleves zsemlekockákkal
» Tejfölös-almás kocka » Vaníliás kókuszkocka » Joghurtos pogácsa 2 » Zalakocka
» Joghurtos császármorzsa » Duplacsokis-diós kocka » Gyümölcskockák » Epres tejszínes túrós
» Joghurtos tortácskák » Zala kocka » Finom Gesztenyekocka » Csokis-epres torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.