| Csokis-epres torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 1 tasak reszelt csoki 125 g liszt 3 csapott teáskanál sütőpor 100 g porcukor 1 citrom reszelt héja 1 cs. vaníliás cukor 4 tojás 3 evőkanál tojáslikőr Krém:750 g eper 1 cs. vanília pudingpor 2-3 evőkanál cukor 400 ml tej Máz: 1 tasak piros tortazselé 3 evőkanál cukor 300 ml víz kevés darált pisztácia Elkészítés: A lisztben elvegyítjük a sütőport és egy keverőedénybe szitáljuk. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotképpel2 percig keverjük. Végül belekeverjük a megolvasztott tortabevonót is. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett gyümölcstortaformába és a sütő alsó harmadában megsütjük. Sütés után a süteményt 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borírjuk és hagyjuk kihűlni. A pudingot a tasakon található leírás szerint, de csak 400 ml tejjel elkészítjük, a tortára öntjük és a hagyjuk kihűlni. Az eper kb. harmadát félbe végjuk és a tészta pereme mentén körberakjuk a tortán. A maradék eoret a torta közepén felhalmozzuk. A tortazselét a tasakon található leírás szerint elkészítjük, a tortára csurgatjuk és azonnal megszórjuk a darált pisztáciával. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: ercsu75 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |