| Joghurtos túrókarikák receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az égetett tésztához 250 ml víz 50 g vaj vagy sütőmargarin 125 g búzaliszt 25 g étkezési keményítő 3-4 tojás A joghurtos túrókrémhez 300 g epres, vagy meggyes joghurt 500 g sovány túró 75 g cukor Elkészítés: A tésztához a vizet a vajjal vagy sütőmargarinnal együtt felforraljuk. A lisztet az étkezési keményítővel elvegyítjük, egyszerre beleöntjük a tűzhelyről levett folyadékba. Addig keverjük, amíg a tészta gömb alakban összeáll, majd keverés közben kb: 1 percig forrósítjuk. A forró tészta gömböt azonnal tálba tesszük, a tojásokat egymás után dagasztófejjel ellátott keverőgéppel, a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A tojás mennyisége a massza állagától függ, amely akkor megfelelő, ha fényes, és úgy szakad le a kanálról, hogy egy hosszabb csík lecsüng. A tésztát adagonként nagy lyukú nyomózsákba töltjük, és 10, kb:8cm átmérőjű karikát nyomunk 2 kikent, kilisztezett sütőlemezre. A karikák között nagy legyen a távolság. A sütőlemezeket egymás után a sütőbe tesszük. A karikákat a sütés után azonnal levesszük a sütőlemezről, vízszintesen elvágjuk, és süteményrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a joghurtot a túróval és a cukorral elkeverjük. Adagonként csillagcsőrű nyomózsákba töltjük, és az alsó karikákra nyomjuk. A felső karikákat ráhelyezzük, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |