| Joghurtos császármorzsa receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 5 evőkanál búzadara 2 evőkanál finomliszt 3 ek cukor 2 ek napraforgó olaj 1.5 dl tej 1 marék mazsola 0.5 csomag vaníliás cukor 2 db tojás 1 citromból nyert citromhéj (reszelve) 1 ek napraforgó olaj (serpenyőbe) 1 teáskanál porcukor (szóráshoz) Joghurtos öntethez 1 dl joghurt 1 ek citromlé 0.5 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál porcukor Elkészítés: A tejet felmelegítjük. A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához. A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A serpenyőbe teszünk egy evőkanál olajat. Közepes lángon felforrósítjuk. A forró serpenyőbe beleöntjük a tésztát. A még folyós tészta tetejét megszórjuk a mazsolával. Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, ahogy sikerül. Nem kell megijedni, ha szakad, vagy lecsurog. :) Ha mindkét fele megbarnult, fakanállal/spatulával apró darabokra tördeljük. Ahol kell, a darabokat forgatjuk, pirítjuk még picit, hogy ne maradjon nyers rész. A recepthez leírt joghurtos öntettel és porcukorral, vagy hagyományosan lekvárral és porcukorral tálaljuk. Joghurtos öntet A citromlevet és a cukrokat beleöntjük a joghurtos pohárba, és összekeverjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |