Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos császármorzsa recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál finomliszt
3 ek cukor
2 ek napraforgó olaj
1.5 dl tej
1 marék mazsola
0.5 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 ek napraforgó olaj (serpenyőbe)
1 teáskanál porcukor (szóráshoz)

Joghurtos öntethez

1 dl joghurt
1 ek citromlé
0.5 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál porcukor

Elkészítés:
A tejet felmelegítjük.
A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához.
A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
A serpenyőbe teszünk egy evőkanál olajat. Közepes lángon felforrósítjuk. A forró serpenyőbe beleöntjük a tésztát.
A még folyós tészta tetejét megszórjuk a mazsolával.
Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, ahogy sikerül. Nem kell megijedni, ha szakad, vagy lecsurog. :) Ha mindkét fele megbarnult, fakanállal/spatulával apró darabokra tördeljük. Ahol kell, a darabokat forgatjuk, pirítjuk még picit, hogy ne maradjon nyers rész. A recepthez leírt joghurtos öntettel és porcukorral, vagy hagyományosan lekvárral és porcukorral tálaljuk.

Joghurtos öntet

A citromlevet és a cukrokat beleöntjük a joghurtos pohárba, és összekeverjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos gyümölcs torta » Joghurtos párolt halfilé » Joghurtos túrókarikák » Joghurtos Charlotte-torta
» Joghurtos málnaleves » Joghurtos csirke » Joghurtos gyümölcstorta » Joghurtos zöldbabsaláta
» Joghurtos almatorta » Joghurtos párolt csirke » Joghurtos kehely » Joghurtos tönkölykenyér
» Joghurtos meggyesparfé » Joghurtos csészés sütemény » Joghurtos panna cotta » Joghurtos kupola


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.