| Zalakocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Sárga lap: 5 tojás,13 dkg cukor,10 dkg liszt. Barna lap: 5 tojás, 13 dkg cukor, 7 dkg liszt, 3 dkg kakaópor. Krém: 5 dl tej, 2 csomag csokikrémpor, 5 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 4 dkg tojáshab. Elkészítés: A sárga laphoz az 5 tojást a cukorral meglangyosítjuk, addig verjük, amíg a habverő nyakán megáll. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Sütőben egy lapot sütünk belőle. Hasonlóan készítjük el a barna tésztát is, ebbe még kakaópor is kerül. Két barna lapot sütünk. A krémhez 2 dl tejben feloldjuk a krémport, hozzáadjuk a cukor harmadát. A maradék tejet feltesszük a tűzre és amikor majdnem forr beleöntjük a tejben feloldott krémport és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával habbá verjük, kiveszünk belőle 4 dkg-ot és a nagyobb részt a forrócsoki krémbe forgatjuk, majd hűlni hagyjuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg kivett 4 dkg habot. Végül a kihűlt csokikrémet és a vajas krémet lazán összedolgozzuk. Legalulra kerül az egyik barna lap, amit megkenünk a krém harmadával, majd következik a sárga lap. A krém másik harmadát erre tesszük, végül a barna lappal fedjük. A maradék csokikrémmel bevonjuk a sütemény tetejét, a krémből díszítéséként rózsákat formázhatunk a kockák tetejére. Utolsó simításként reszelt csokoládéval meghintjük. Tanácsok: Ajánlatos egy éjszakára hidegre tenni, hogy megálljon a krém. Másnap kockákra szeletelve kínáljuk. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |