| Joghurtos tortácskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 1 nagy pohár natúr joghurt 1 csomag étkezési zselatin 3 dl főzőtejszínt (20 %-os) cukor ízlés szerint fagyasztott, bogyós gyümölcs Elkészítés: Elkészítés Egy nagy pohár natúr joghurtot 1 csomag étkezési zselatinnal felteszünk a tűzhelyre melegedni. Éppen csak átlangyosítjuk és beleöntjük a 3 dl főzőtejszínt. Hozzáadjuk a cukrot, illetve a felengedett gyümölcsök levét is hozzákeverhetjük. Vagy az egész joghurtos keverékhez, vagy csak egy részéhez, így akár tarka joghurttortákat is alkothatunk. Vízzel kiöblített szilikon muffin formákba, vagy más, folpack fóliával kibélelt formába kanalazzuk a joghurtos keveréket úgy, hogy közben a kiolvasztott és alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórjuk bele, de nem keverjük el. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Tanácsok: Tippek Friss gyümölccsel, lekvárral, vagy keksszel tálalhatjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |