Tutireceptek.hu fejléc

Kaporleves zsemlekockákkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 dkg vaj
5 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 csokor kapor
20 dkg burgonya

frissen őrölt bors
5 dl húsleves-alaplé
5 dkg medvehagyma
1 db zsemle
0,5 dl tejszín

Elkészítés:
1. Felforrósítunk 5 dkg vajat, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott kapor felét. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük az alaplével.

2. Puhára főzzük az egészet. A megmaradt vajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a megtisztított, vékonyra szelt medvehagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zsemlét, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk.

3. A leveshez keverjük a megmaradt, finomra vágott kaprot, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk. Tányérokba rendezzük a medvehagymás zsemlekockákat, rámerjük a levest, és forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg kaporleves » Gyergyói kaporleves » Kaporleves zöldhagymával » Kaporleves
» Kapros céklakrémleves » Mentás zöldborsó krémleves » Hagymakrémleves » Paprikás fasírt
» Vadas malacleves » Palócgulyás » Kefíres céklaleves » Gyors bableves
» Zöldséges céklaleves » Spárgakrém leves » Marhahúsleves májgombóccal » Könnyű zöldséges bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.