| Kaporleves zsemlekockákkal receptLevesek Hozzávalók: 6 dkg vaj 5 dkg póréhagyma 2 gerezd fokhagyma 3 csokor kapor 20 dkg burgonya só frissen őrölt bors 5 dl húsleves-alaplé 5 dkg medvehagyma 1 db zsemle 0,5 dl tejszín Elkészítés: 1. Felforrósítunk 5 dkg vajat, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott kapor felét. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük az alaplével. 2. Puhára főzzük az egészet. A megmaradt vajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a megtisztított, vékonyra szelt medvehagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zsemlét, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk. 3. A leveshez keverjük a megmaradt, finomra vágott kaprot, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk. Tányérokba rendezzük a medvehagymás zsemlekockákat, rámerjük a levest, és forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |