| Vaníliás kókuszkocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 bögre liszt 1 bögre kókuszreszelék 1 bögre cukor 1 bögre tej 1 cs sütőpor Krémhez: 4 dl tej 1 vaníliás pudingpor 5 ek cukor 20 dkg vaj Elkészítés: Az alapanyagokat összekeverjük csomómentesre, és kivajazott és lisztezett/teflonos tepsibe (kisebbbe, kb. A4-es méretűbe) vagy tortaformába öntjük. Kb. 20-30 perc alatt 180 fokon arany színűre sütjük. Szigorúan megvárjuk, hogy kihűljön, mielőtt kivesszük a tepsiből/tortaformából. Középen kettévágjuk, hogy 2 lapot kapjunk. Lehet 2 részletben is sütni, úgy nem kell átvágni. Krém elkészítése: A 4 deci tejet a pudinporral csomómentesre keverjük, megfőzzük, ha kész, tűzről levéve néha megkeverve langyosra hagyjuk hűlni. Eközben a vajat a cukorral habosra keverjük. Ha már langyosra hűlt a puding, habverővel hozzákeverjük a cukros margarint. Összeállítás: Megkenjük vastagon az alsó lapot, ráhelyezzük a felsőt, majd azt is vékonyan megkenjük. Kockára vágjuk. Díszítésként megszórhatjuk kókuszreszelékkel. sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |