| Finom Gesztenyekocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás, 12 ek. porcukor, 1 dl étolaj, 6 ek. hideg víz, 12 ek, liszt, 1 csipet só, 2 ek. kakaópor, 2 cs. gesztenyemassza (50 dkg), 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor (a krémhez), 1/2 rumaroma, vagy 0,5 dl rum, 1 cs. vaníliás puding, 3 dl tej, 2-3 dl Hulala tejszín, vagy 1 tejszínhabpor, 1 habfixáló és 1,5 dl tej. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk zsírozott, lisztezett tepsiben (ez 22x36 cm-es tepsiben készült, kicsit így magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni). A cukrot a vajjal, rummal és a gesztenyemasszákkal jól kikeverjük. A pudingot a tejben sűrűre főzzük és ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. A tejszínt felverjük. A piiskótára kenjük a krémet, majd erre a tejszínhabot. A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tortadarával is. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |