| Padlizsán rétegezve receptEgytálételek Hozzávalók: egy közepes padlizsán legalább fél kg paradicsom 2 nagyobb gerezd fokhagyma só,bors,olivaolaj bazsalikom levél mozzarella sajt(nagy gombóc) reszelt sajt Elkészítés: A padlizsánt megmossuk,vékony szeletekre vágjuk, majd besózzuk és fél órát állni hagyjuk.A paradicsomot meghámozzuk és feldaraboljuk.Kevés olívaolajon a fokhagymát megfuttatjuk,rádobjuk a paradicsomot megkeverjük, sózzuk, kicsit borsozzuk,és kis lángon főzni kezdjük.Időnként megkeverjük,majd krémesre főzzük. A főzés vége előtt néhány perccel apróra tépkedett bazsalikom leveleket keverünk bele. A padlizsánszeleteket leöblítjük, megtörüljük.Kevés olívaolajon mindkét oldalukat elősütjük,majd az olajat leitatjuk róluk. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk,egy réteg padlizsánt teszünk az aljára, megkenjük a paradicsommártással,megrakjuk mozzarellával,majd megint padlizsán,paradicsom és sajt következik.Ameddig tart az alapanyag addig rétegezzük.A tetejére paradicsommártást és reszelt sajtot teszünk. 180 fokos sütőbe tesszük, és úgy fél óra alatt pirosra sütjük. A receptet beküldte: Kriszta731 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |