| Padlizsánkrém juhsajttal receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 2 darab kb. 30 dekás padlizsán, 3 evőkanál olivaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 25 dkg Feta sajt, 1 evőkanál citromlé, 1 kiskanál friss oregano (vagy fél kiskanál szárított), só, feketebors. Elkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítem. A padlizsánokat megmosom és hosszában kettévágom. A vágási felületüket olajjal beecsetelem. Egy tepsit kibélelek alufóliával (fényes felületével felfelé) és a padlizsánokat a vágási felületel lefelé belefektetem. Betolom a sütő középső szintjére és fél óráig sütöm. A padlizsánokat kiveszem és eltávolítom a szárait és meghámozom. A fokhagymát megtisztítom és mindezeket a fetával együtt mixerben pürésítem. Az így kapott krémet citromlével, sóval, borssal, oreganoval ízesítem és fél órára hidegre teszem. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |