| Hagyományos padlizsánkrém receptLevesek Hozzávalók: padlizsán hagyma só olaj ecet Elkészítés: A padlizsánokat sütőben héjastól megsütjük. Hagymát apróra vágunk, besózzuk. Mikor a padlizsán már meghűlt annyira, hogy kényelmesen meg tudjuk fogni, lehúzzuk a héját, és vágódeszkán késsel pépesítjük. A sózott hagymára tesszük. Olajat, ecetet adunk hozzá, s jól elkeverjük. Hidegen fogyasztható. A hozzávalók arányát ízlésünk szerint alakítsuk. Tanácsok: (Eredetileg sütötték parázson forgatva, vagy a tűzhely lapján szintén úgy, hogy ha már az egyik oldalon feketére sült a héja, fordítottak rajta egy kicsit. Ha van ilyesmi sütésre módunk, érdemes kipróbálni.) Az ételtársításra figyelő étkezésben ( és a 90 naposban) semleges étel. Adhatjuk hideg sültek mellé vagy ehetjük sajttal húsnapon. Zöldségnapon főtt krumplival vagy még rizzsel is, tésztanapon pedig kenyérrel vagy sós sütemények mellé. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |