Tutireceptek.hu fejléc

Brassói káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
50 dkg sertéshús
15 dkg füstölt szalonna
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt, köménymag, só

Elkészítés:
A káposztát gyaluld, vagy vágd szálasra és a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tedd föl főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi.
A felszeletelt szalonnát süsd ki.
A tejfölt keverd el a liszttel és a szalonna zsírjával.
Ha a hús megpuhult, vedd ki a káposztából, de tarts melegen.
A káposztához add hozzá a bekevert tejfölt, s együtt jól forrósítsd át.

Tanácsok:
A káposzta tetejére tedd a húst és a sült szalonnát, úgy tálald.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis töltött káposzta. » Mexikói rakott káposzta » Káposztás pogácsa1 » Káposztás pacal
» Tarja savanyúkáposztával » Káposzta saláta egyszerűen » Apró káposzta » Káposztás béles
» Töltött kelkáposzta 2 » Rakott savanyúkáposzta » Húsos káposztás palacsinta » Zöldséges káposzta
» Székelykáposzta mifelénk » Savanyú káposzta párolva » Káposztás lepény » Káposztával töltött sonka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.