| Brassói rakott savanyúság receptHozzávalók: 50 dkg fehérkáposzta 35 dkg vöröskáposzta 50 dkg karfiol 25 dkg húsos zöldpaprika 25 dkg almapaprika 4 kicsi zöld dinnye 1 szál sárgarépa 1 csokor kapor pár szál zellerzöld só 5 literes üveg Elkészítés: A kétféle káposztát külön-külön legyaluljuk.A zpaprikát kicsutkázzuk és karikára vágjuk.A répát hasábokra vágjuk.A karfiolt rózsáira szedjük.Az almapaprikát cikkekre,a dinnyécskéket félbe vágjuk. Váltakozó rétegekben egy 5 literes üvegbe rakjuk a zöldségeket.A tetejére rakjuk a kaprot és a zellerzöldet,majd az üveget megtöltjük langyos sós vízzel-literenként 1-1 marék sót számítunk- Az üveget lefedjük,és hűvös helyen pár hétig érleljük a savanyúságot. Tanácsok: Ne ijedj meg,az első napokban bezavarosodik! De késöbb letisztul. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Aszpázia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |