| Csirkebrassói receptHúsételek Hozzávalók: Fél dl olívaolaj 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 60dk csirkecombfilé só, őrölt bors 1 zöldpaprika 2 paradicsom 80dk tisztított burgonya 4dl olaj a sütéshez fél csokor petrezselyem 2 szál friss bazsalikom 1 szál friss zsálya Elkészítés: A forró olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockákra darabolt csirkecombfilét. Erős tűzön, állandóan kevergetve fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. 1dl vizet öntünk alá., és addig pároljuk, amíg a csirkehús megpuhul, és a szaftja besürüsödik. Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, majd jól összeforgatjuk. A kockákra vágott burgonyát a forró olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, majd a brassói húshoz adjuk, éa megszórjuk aprított petrezselyemmel, bazsalikommal és zsályával. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |