| Máj brassói módra receptHúsételek Hozzávalók: 50-70 dkg csirke vagy pulykamáj 8 dkg füstöltszalonna 6 gerezd fokhagyma 1/2 kisdobozos paradicsompüré 1 mokkáskanál őrölt feketebors 1 mokkáskanál majoranna só csapott evőkanál liszt 4 személyre sültburgonya Elkészítés: A májat,miután az inakat és a hártyákat eltávolítottuk 2 cm-es darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyra felcsíkozzuk,nagyobb serpenyőbe 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.A májat a szalonnára dobjuk és kevergetve 6-8 percig pirítjuk.Közben a zúzott fokhagymát,a paradicsompürét,a borsot,és a majorannát is hozzáadjuk.Kb 1 kiskanál sóval ízesítjük. Ha kész,lisztel meghintjük,1 percig pirítjuk és kb 1,5 dl vízzel felöntjük.Kevergetve rövid idejig forraljuk,hogy a szaftja épp besűrűsödjön. Majd a melegen tartott sültburgonyával összekeverjük,és tálaljuk. Tanácsok: Aki nem szereti a majorannát,az egyszerűen csak hagyja ki belőle. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: roxford Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |