| Könnyű brassói receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg pulykamell 1 dl étolaj 3-4 gerezd fokhagyma 2 evőkanál őrölt pirospaprika 1/2 mokkáskanál őrölt feketebors kevés só személyenként 1 nagyobb burgonya Elkészítés: Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával jól összekeverjük, a felkockázott pulykamellet ezzel bepácoljuk és hűtőben 1-2 órát pihentetjük. A megtisztított, megmosott krumplit akkora kockákra vágjuk, mint a pulykamellet. Tűzálló tálba tesszük az olajjal együtt a pulykamellet, a krumplit, és 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tanácsok: Teflonbevonatos serpenyőben is elkészíthető, ez esetben tegyünk alá 1-2 evőkanál vizet, nehogy odakapja, és az elején fedő alatt hagyjuk legalább félig megpuhulni. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |