| Brassói, ahogy én készítem receptEgytálételek Hozzávalók: 4-5 főre: - 1 kg sertés comb/lapocka/tarja, - kb. 2-3 fej vöröshagyma, - olaj, - pirospaprika, - só, - bors, - 5-6 gerezd fokhagyma, - 2-3 ek. liszt - 2 kis konzerv sűrített paradicsom, - 2 kg krumpli Elkészítés: A vöröshagymát, a húst felkockázzuk, majd a szokásos módon pörköltöt készítünk belőle (hagyhatjuk bő lével). Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, és a fokhagymával. Mikor a pörkölt kész, belehintjük a lisztet, jól elkeverjük, majd belekavarjuk a sűrített paradicsomot is. Elkeverjük, felrottyantjuk. Ettől be is sűrűsödik a pörköltünk. Miközben a pörkölt fő, megpucoljuk, megmossuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sós vízben félig/háromnegyedig megfőzzük. Leszűrjük és forró, bő olajban kisütjük. Ha így készítjük a sült krumplit, akkor még másnap is nagyon jó puha marad. Amikor a pörköltünk és a sült krumpli is készen van, egyszerűen összekeverjük és már tálalhatjuk is. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Hisztikirálynő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |