Tutireceptek.hu fejléc

Brassói, ahogy én készítem recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4-5 főre:

- 1 kg sertés comb/lapocka/tarja,
- kb. 2-3 fej vöröshagyma,
- olaj,
- pirospaprika,
- só,
- bors,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 2-3 ek. liszt
- 2 kis konzerv sűrített paradicsom,
- 2 kg krumpli

Elkészítés:
A vöröshagymát, a húst felkockázzuk, majd a szokásos módon pörköltöt készítünk belőle (hagyhatjuk bő lével). Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, és a fokhagymával. Mikor a pörkölt kész, belehintjük a lisztet, jól elkeverjük, majd belekavarjuk a sűrített paradicsomot is. Elkeverjük, felrottyantjuk. Ettől be is sűrűsödik a pörköltünk.
Miközben a pörkölt fő, megpucoljuk, megmossuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sós vízben félig/háromnegyedig megfőzzük. Leszűrjük és forró, bő olajban kisütjük. Ha így készítjük a sült krumplit, akkor még másnap is nagyon jó puha marad.
Amikor a pörköltünk és a sült krumpli is készen van, egyszerűen összekeverjük és már tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Hisztikirálynő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klasszikus brassói » Brassói rakott savanyúság » Brassói édesburgonyából » 100 éves brassói
» Könnyű brassói » Flódni, ahogy mi készítjük » Martini ahogy én csinálom » Wrap, ahogy mi szeretjük
» Tiramisu ahogy én készítem » Brassói másképp » Tiramisu ahogy én csinálom » Hókifli, ahogy én tudom
» Tofu ahogy én csinálom » Brassói » Brassói szarvacskák » Máj brassói módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.