Tutireceptek.hu fejléc

Borzas Zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
1 van. cukor
25 dkg margarin
3 tojás sárgája
2 bő ek. tejföl
1-2 ek citromlé


Töltelékhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 citrom héja
3-4 tojás
tésztából kimaradt tojásfehérje
3 kanál baracklekvár

Elkészítés:
A tésztát begyúrjuk, majd 2 cipót formálunk belőle. ( Jó ha 1 napot pihen a hütőben)
Zsírozott, lisztezett tepsibe teszem a vastagabb lapot.

Töltelék készítése:
Tojás sárgáját fele cukorral habosítom, beleteszem a diót, a citromhéjat, baracklekvárt és a 6-7 tojás fehérjét habbá vert állapotban. Ezt a tölteléket rátenni az alsó lapra, majd a 2. cipót ráreszelni.
Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütni.

Tanácsok:
Nagyon kiadós! Ha akarod a tetjét még csokival leöntheted, de ha a porcukorral szórod meg úgy is finom!

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi diós zserbója » Borzas eper 2. » Borzas hal » Zserbó (karácsonyra)
» Acsai borzas szelet » Túrós zserbóm » Borzas Kata 2 » Piskótás zserbó
» Borzas (bundás) hal » Borzas sertésszelet » Zserbó mézesen » Gerbaud (zserbo)
» Borzas sajtos pogácsa » Mézes fincsi zserbó » Földimogyorós borzaska » Zserbó bonbon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.