| Borzas Zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 1 csomag sütőpor 10 dkg porcukor 1 van. cukor 25 dkg margarin 3 tojás sárgája 2 bő ek. tejföl 1-2 ek citromlé Töltelékhez: 30 dkg darált dió 20 dkg cukor 1 citrom héja 3-4 tojás tésztából kimaradt tojásfehérje 3 kanál baracklekvár Elkészítés: A tésztát begyúrjuk, majd 2 cipót formálunk belőle. ( Jó ha 1 napot pihen a hütőben) Zsírozott, lisztezett tepsibe teszem a vastagabb lapot. Töltelék készítése: Tojás sárgáját fele cukorral habosítom, beleteszem a diót, a citromhéjat, baracklekvárt és a 6-7 tojás fehérjét habbá vert állapotban. Ezt a tölteléket rátenni az alsó lapra, majd a 2. cipót ráreszelni. Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütni. Tanácsok: Nagyon kiadós! Ha akarod a tetjét még csokival leöntheted, de ha a porcukorral szórod meg úgy is finom! Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |