| Zserbó mézesen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 mézes lap: 70 dkg liszt 20 dkg cukor 15 dkg margarin 1 kiskanál fahéj 1 csomag szalagáré 3 evőkanál méz 2 dl tej töltelék: 20 dkg margarin 25 dkg porcukor 4 dl tej 3 evőkanál liszt máz: 10 dkg tortabevonó 2 evőkanál olaj Elkészítés: Összegyúrjuk a tésztához az alapanyagokat és 4 lapot sütünk belőle. A töltelék elkészítéséhez sűrűre főzzük a tejet a lisztel, mikor kihült hozzáadjuk a kikavart vajat a cukorral. Három felé osztjuk a krémünket. Az első lapra kenjük az egyik adagot, ráhelyezzük a második lapot. Erre kenjük a második adag krémünket. Jön rá a harmadik lap, a maradék krémmel. A tetejére helyezzük a negyedik lapunkat. Az elkészült zserbónkat leöntjük csoki mázzal. Felolvasztjuk gőz fölött a tortabevonónkat és belekeverünk 2 kanál olajat, ezzel öntjük le. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |