| Piskótás zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 3 tojás 3 evőkanál kristálycukor 3 evőkanál liszt negyed csomag sütőpor Az omlós tésztához: 20 dkg liszt 15 dkg margarin vagy vaj 3 dkg porcukor 4 tojássárgája fél csomag sütőpor A töltelékhez: 30-40 dkg darált dió 25 dkg kristálycukor 10 dkg mazsola 6 tojás 2 citrom A kenéshez: baracklekvár A tetejére: darált dió vagy mandulalapocskák Elkészítés: A piskóta hozzávalóiból 28 cm-es tortaformában hagyományos módon piskótát sütünk. Az omlós tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A kissé kikent tepsibe (ugyanabba, amiben a piskótát sütöttük) a tésztát kézzel egyenletesen belelapogatjuk, majd lekenjük baracklekvárral. A töltelékhez a darált diót, 15 dkg cukrot, a citrom héját és levét, a beáztatott mazsolát és a tojássárgáját jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral, és a diós masszához keverjük. A diós tölteléket a lekvárral lekent tésztára kenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, az előzőleg megsütött piskótát lekenjük baracklekvárral és ráborítjuk a tésztára. A tetejét is megkenjük lekvárral, és darált dióval vagy mandulalapocskákkal meghintjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |