Tutireceptek.hu fejléc

Piskótás zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál liszt
negyed csomag sütőpor
Az omlós tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg margarin vagy vaj
3 dkg porcukor
4 tojássárgája
fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
30-40 dkg darált dió
25 dkg kristálycukor
10 dkg mazsola
6 tojás
2 citrom
A kenéshez:
baracklekvár
A tetejére:
darált dió vagy mandulalapocskák

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból 28 cm-es tortaformában hagyományos módon piskótát sütünk.

Az omlós tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A kissé kikent tepsibe (ugyanabba, amiben a piskótát sütöttük) a tésztát kézzel egyenletesen belelapogatjuk, majd lekenjük baracklekvárral.

A töltelékhez a darált diót, 15 dkg cukrot, a citrom héját és levét, a beáztatott mazsolát és a tojássárgáját jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral, és a diós masszához keverjük. A diós tölteléket a lekvárral lekent tésztára kenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha kihűlt, az előzőleg megsütött piskótát lekenjük baracklekvárral és ráborítjuk a tésztára. A tetejét is megkenjük lekvárral, és darált dióval vagy mandulalapocskákkal meghintjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babapiskótás sütemény » Babapiskótás mézes krémes » Málnás-túrós piskótás » Zserbó U1
» Diós-lekváros zserbó » Fahéjas zserbó » Zserbó (karácsonyra) » Fiti féle mézes zserbó
» Zserbó (Ági féle) » Piskótás túrós rétes » Babapiskótás Álom » *Zserbó*
» Zserbó Emyke módjára » Banános babapiskótás » Zserbó kifli » Zserbó tallér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.