| Andi diós zserbója receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 30 dkg margarin 1 dl tej 2 dkg élesztő 2 tojássárgája csipet só és szódabikarbóna 0.5 dl rum 40 dkg cukor 40 dkg darált dió 40 dkg sárgabarack lekvár Mázhoz: 20 dkg porcukor 4 evőkanál kakaópor 6 dkg margarin 1 evőkanál étolaj 3 evőkanál vÍz Elkészítés: A TÉSZTÁHOZ A LISZTET A MARGARINNAL ELMORZSOLJUK ÉS A TEJBEN MEGFUTTATOTT ÉLESZTŐVEL A TOJÁSSÁRGÁJÁVAL,A SZÓDABIKARBÓNÁVAL.SÓVAL,A RUMMAL ÉS A 10 DKG CUKORRAL ALAPOSAN ÖSSZEGYÚRJUK.A TÉSZTÁT 1 ÓRÁN ÁT PIHENTETJÜK A HŰTŐBE.EZALATT A DARÁLT DIÓT,A CUKROT ÉS A LEKVÁRT ÖSSZEKEVERJÜK.A TÉSZTÁT 3 FELÉ VÁGJUK,MELYEKET 2 MM VASTAG TEPSI NAGYSÁGÚ LAPPÁ NYÚJTJUK.SÜTŐPAPÍRRAL BÉLELT TEPSIBE BELEFEKTETJÜK AZ ELSŐ LAPOT,RÁSIMÍTJUK A TÖLTELÉK FELÉT.RÁFEKTETJÜK A MÁSODIK KINYÚJTOTT TÉSZTALAPOT,ERRE A TÖLTELÉK MÁSIK FELE KERÜL,MAJD A TETEJÉRE ISMÉT TÉSZTÁT BORÍTUNK.VILLÁVAL MEG SZURKÁLJUK,ÉS EGY ÓRÁT PIHENTETJÜK,MAJD ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE KÖZEPES LÁNGON 40 PERCIG SÜTJÜK.A TEPSIBE HAGYJUK KIHŰLNI,MAJD A TETEJÉRE MÁZAT KÉSZÍTÜNK.20 DKG PORCUKROT, 4 EVŐKANÁL KAKAÓPORT,3 EVŐKANÁL VÍZZEL SIMÁRA KEVERÜNK,MAJD A MARGARINNAL EGYÜTT FELTESSZÜK MELEGEDNI,FELOLVASSZUK TELJESEN A MARGARINT,DE NEM FORRALJUK.AZTÁN HOGY FÉNYES LEGYEN A TETEJE,HOZZÁADJUK AZ EGY EVŐKANÁL OLAJAT,ÉS BEVONJUK EZZEL A ZSERBÓNKAT.AMIKOR MEGSZILÁRDUL A MÁZ A TETEJÉN FELSZELETELJÜK VÉKONY KIS RUDAKBA. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: sandi39 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |