| Mézes fincsi zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: A krémhez tej3 dl vanília1 csomag liszt3 evőkanál kristálycukor25 dkg pirított cukor4 evőkanál tojás2 egész Ráma25 dkg Hozzávalók a tésztához porcukor15 dkg Ráma7 dkg tojás2 egész szódabikarbona1 kávéskanál liszt50 dkg melegített méz4 evőkanál tej1 kevés Elkészítés: A Ramát elmorzsoljuk a liszttel és a szódabikarbónával és hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és a porcukrot, jól összedolgozzuk és állni hagyjuk, kb. addig, amíg a krém elkészül, különben nagyon ragad. 5 részre osztjuk és erősen lisztezett deszkán a lapokat kb. 3 mm vastagságra nyújtjuk. Tepsi hátán kisütjük, a tepsit csak az első lap sütése előtt kell Ramával megkenni és lisztel megszórni, a többi már nem igényli. A méz feltétlenül melegített legyen, mert csak így lesz pontos a mérés. Krém elkészítése: a 4 kanál cukrot kiolvasztjuk, kevés presszókávéval felengedjük, és hűlni tesszük. A lisztet, a tojást, a tejet és a vaníliát összekeverjük, és az olvasztott cukorral együtt gőz felett sűrűre főzzük. Mikróban is főzhetjük, akkor 2x3 percre kell betenni, és a két idő között gépi vagy kézi habverővel jól át kell keverni. A 25 dkg cukrot a 25 dkg Ramával habosra keverjük, és a kihűlt karamellel összedolgozzuk. A lapokat megkenjük, a tetejére is jusson, melyre vékony rétegben porcukrot szitálunk és egymásra rakjuk. Másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a mézes tészta. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |