| Gerbaud (zserbo) receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: # 50 dkg sima liszt, # 25 dkg margarin, # 1 db tojás, # 2 tojás sárgája, # 3 evokanál cukor, # 1 dl tej, # 2 dkg éleszto, # só # a töltelékhez: # 60 dkg darált dió, # 30 dkg porcukor, # 1 l suru sárgabarcklekvár, # 1 dl rum # a mázhoz: # 20 dkg étcsokoládé, # 15 dkg porcukor, # 5 dkg vaj, # 2 dl víz Elkészítés: A tésztához az élesztot a tejjel és a 3 evokanálnyi cukorral felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összedolgozzuk az elmorzsolt margarinnal, a felvert tojásokkal, egy csipetnyi sóval és az élesztos tejjel. A tésztát pihentetés nélkül három egyenlo részre osztjuk, cipókat formálunk belole. Az egyes cipókat kb. 3 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral. Egy tepsibe sütopapírt teszünk. A hozzávalókat a következoképpen kell egymásra rétegezni: tészta, baracklekvár, rummal meglocsolt cukros dió, tészta, baracklekvár, cukros dió, tészta. A tésztarétegeket tuvel átszurkáljuk. A sütot 200 Celsius fokra melegítjük, és megsütjük. A mázhoz megolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét és a porcukrot. Ha felolvadt, elkeverjük benne a vajat, majd a mázat egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Kihulés után szeleteljük. A receptet beküldte: feher tulipan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |