| Túrós zserbóm receptSütemények, édességek Hozzávalók: kakaós lapokhoz: 25 dkg liszt 10 dkg kristálycukor 6 dkg margarin vagy vaj 1 evőkanál kakaópor 1 kk szódabikarbóna 2 kiskanál sütőpor 2-3 evőkanál tejföl sárga laphoz: 15 dkg liszt 5 dkg kristálycukor 3 dkg margarin vagy vaj 1/2 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál sütőpor 1-1, 5 evőkanál tejföl 10-15 dkg darált dió kb.20 dkg baracklekvár csokoládé a tetejére Túró töltelék : 50 dkg túró 20 dkg kristálycukor 2 ek. búzadara 3 tojás 1 citromhéj 2 evőkanál tejföl 1 cs. vaníliás cukor Elkészítés: A lisztbe keverjük el a sütőport, és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a puha margarint, egy kicsit morzsoljuk össze, és ekkor hozzáadhatjuk a cukrot, és a kakaóport is. Dolgozzuk jól össze, ezután kanalanként adjuk hozzá a tejfölt, és gyúrjuk egy könnyen nyújtható tésztává. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk) Ezután kétfelé venni a tésztát, és két gombócot gyúrni belőle, majd felhasználásig a hűtőbe tenni. A sárga lapot ugyanúgy elkészítjük mint a barna lapot, de csak egy lap lesz majd belőle. A krémhez a túrót áttörjük, összedolgozzuk a cukorral, búzadarával, 3 tojás sárgájával, a citrom reszelt héjával, tejföllel, van.cukorral, és a tojások felvert habjával. Kb. 22 * 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Először a sárga tésztát nyújtjuk ki és tesszük a tepsibe. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rákenjük a túrókrémet, és rátesszük a másik barna lapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt, csokoládéval bevonjuk a tetejét. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |