| Zserbó (karácsonyra) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 db tojássárgája 1 mokkáskanál szódabikarbóna 4 evőkanál porcukor 1 csomag vaníliás cuki 1 dl tejföl 1 dkg élesztő egy kevés tej 1 csomag vaníliás cukor étcsokoládé és egy kávéskanál méz a mázhoz Elkészítés: töltelékhez: 25 dkg darált dió 25 dkg porcukor+baracklekvár (A diót és a porcukrot keverjük össze, majd osszuk ketté.) mázhoz:10 dkg étcsokoládé egy kávéskanál méz Elkészítés: Futtassuk meg az élesztőt a langyos tejben. Gyorsabban megkel, ha hozzákeverjük a tejhez a 4 evőkanál porcukrot is. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a tojássárgájával. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a megfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk. A tészta legyen jól formálható, ne kemény. Osszuk 3 cipóba. Az elsőt kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, majd megkenjük vékonyan lekvárral. A diós-porcukros keverék felével szórjuk meg. Fektessük rá a második kinyújtott lapot. Ezt is kenjük meg a lekvárral, és szórjuk meg a maradék cukros dióval. Tegyük rá a harmadik lapot is, és a tetejét szurkáljuk meg villával. Fél órát pihentetjük. Forró sütőben, közepes tűzön aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, vonjuk be a tetejét a csokimázzal. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött olvasszuk fel. Ha jól elkeverünk benne egy kávéskanálnyi mézet Tanácsok: A mázunk szép fényes lesz a méztől ;) A receptet beküldte: cicaanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |