| Zserbó bonbon receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 1 evőkanál baracklekvár * 2 evőkanál porcukor * 2 evőkanál narancslikőr * 15 dkg darált dió * 15 dkg aszalt sárgabarack * 10 dkg étcsokoládé * 6 dkg Vaj Elkészítés: 1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk. 2. A diót (ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot. 3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni. 4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba. Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |