| Borsós raguleves csurgatott tésztával receptLevesek Hozzávalók: • 40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított) • 10 dkg sárgarépa • 1 szál póréhagyma • 30 dkg sertéscomb • 3 evőkanál olaj • 1 dkg liszt • 1 mokkáskanál fűszerpaprika • 1 evőkanál vágott petrezselyem; • a levesbetéthez: 1 tojás, 4 dkg liszt Elkészítés: A répát szeleteld fel, a pórét vágd karikára. A megmosott húst szárítsd le (törlőkendővel) és vágd apró kockára. Forrósítsd fel az olajat és pirítsd rajta a húst fehéredésig. Sózd meg, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, kis lángon párold meg. Amikor már majdnem megpuhult, szórd meg a liszttel, alaposan keverd meg, majd add hozzá a fűszerpaprikát és 1 liter vizet. Forrald fel, majd tedd bele a répát, majd tíz perc múlva a borsót és a pórét is. Sózd (ha szükséges), borsozd meg, szórd bele a finomra vágott petrezselymet és főzd tovább, amíg a zöldségek is megpuhulnak. A tésztához keverd ki a tojást a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát csurgasd a levesbe. Kíméletesen forrald össze (kb. 2 perc) és tálald. A receptet beküldte: brájgátta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |