| Bolgár raguleves receptLevesek Hozzávalók: 1 cs. csirkeaprólék 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál finomliszt 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1/2 db zellergumó 1/2 db karalábé 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem 1 késhegynyi őrölt bors 1 csapott evőkanál fűszerkeverék 2 db babérlevél 3 evőkanál tejföl 2 tojás 5 dkg teavaj Elkészítés: A hagymát lereszeljük, a zöldségeket gyufaszál vékonyságúra (Juliennre)vágjuk és a vajon átsütjük. Felengedjük 2 liter vízzel, beleadjuk a kisebb darabokra vágott csirkeaprólékot, fűszerkeveréket, borsot, babérlevelet és lefedve lassú tűzön a hús puhulásáig főzzük. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk, - a fehérjét villával kissé (nem habosra!) felverjük és belecsorgatjuk a forró levesbe. A tojások sárgáját leveses tálban elkeverjük a tejföllel, liszttel, a zöldpetrezselyemmel, s állandó keverés mellett rátálaljuk a forró levest. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |