| Tejfölös sertésraguleves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg sertéscomb kevés olaj 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 zöldpaprika só 1/2 tk. pirospaprika 1 kisebb paradicsom 2 sárgarépa 1-2 fehérrépa 1 kis csokor petrezselyemzöld 2 szem krumpli Tálaláshoz: tejföl és egy kevés citromlé Elkészítés: A húst megmostam, kis kockákra vágtam. A hagymákat felaprítottam, a paprikát is pici darabokra vágtam. A paradicsomot felnegyedeltem, a répákat meghámoztam, felkarikáztam. Néhány evőkanál olajon pirítani kezdtem a vöröshagymát. Kis idő múlva hozzáadtam a zöldpaprikát is, és gyakran kevergetve közepes lángon üvegesre pirítottam őket. Utána hozzátettem a foghagymát, megszórtam pirospaprikával, majd hozzáadtam a húskockákat. Kicsit megpirítottam, hogy kifehéredjenek, utána pedig felöntöttem kb. 2 l vízzel. Jól megsóztam és a paradicsomot, a petrezselymet meg a répákat is beledobtam. Mikor a zöldség félpuha, beletettem a felkockázott krumplit. Kis lángon addig főztem, míg a hús is és a zöldség is kellően meg nem puhult. Tejföllel és citromlével ízesítve tálaltam. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |