| Bodzabogyós fácán receptHúsételek Hozzávalók: 2 fácán » só, bors » olaj a sütéshez » 1,25 dl zöldségleves » 5 dl bodzabogyólé » 2,5 dl tejszín » 8 dkg vaj » 1 ek. bodzabogyó Elkészítés: A fácánokat sózzuk, borsozzuk, majd olajba tesszük, és előmelegített sütőben, magas fokozaton kb. 20 percig sütjük. Közben a levessel többször meglocsoljuk, majd ha megsült, felszeleteljük a húst. A pecsenyelevet felöntjük a bodzalével, majd sűrűre főzzük, és a tejszínt is belekeverjük. Ezután leturmixoljuk a vajjal, majd belekeverjük a bodzát, és ezzel meglocsolva kínáljuk a húst. A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |