| Almás csirkemáj receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 30dkg csikemáj 30dkg alma 10dkg füstölt szalonna 1nagy fej vöröshagyma 1dl száraz fehérbor só bors 2evőkanál liszt késhegynyi majoránna Elkészítés: A májat megmossuk,a hártyákat és inakat eltávolítjuk.A szalonnát vékonyan felszeleteljük,és miután ropogósra kisütöttük,a pörcöket kivesszük.A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a megtisztított,karikákra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát,és néhány percig pároljuk.A májat lisztben megforgatjuk,kevés majoránnával ízesítjük,és erős lángon,hirtelen megsütjük.Végül a májat összekeverjük a hagymás almával,ráöntjük a bort,és két perces forralás után tálaljuk.Utólag sózzuk,mert a máj élvezhetetlenül keménnyé válna sülés közben.Petrezselymes burgonya és a főzéshez használt fehérbor illik hozzá. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Grosshaus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |